REFERANSLAR

VERİ GÜVENLİĞİ NEDİR?

Teknolojinin hızlı gelişimi sonucunda kişisel verilerin korunması hukuku son zamanların en çok değerlendirilen konusu haline gelmiştir. Kişisel verilerin korunması tabiri veri güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli teknik ve idari ve tedbirleri de beraberinde getirmiştir. Seyahat ve konaklama esnasında kişisel verilerin korunması bu kapsamda büyük önem arz etmektedir.

E-posta güvenliği, e-posta içeriğini ve hesapları yetkisiz erişime karşı koruyan herhangi bir prosedür için kullanılan bir kavramdır. E-posta hizmet sağlayıcıları, müşteri hesaplarını ve bilgilerini sunucu korsanlarından korumak için e-posta güvenlik önlemlerine sahiptir.

Veri güvenliği üç ana kavram üzerine kuruludur. Bu üç kavramın da yerine getirilmesi ile veri güvenliği ortaya çıkar. Bu üç ana kavram ise verinin gizliliği, verinin bütünlüğü ve verinin kullanılabilirliği olarak sıralanır. GİZLİLİK: Hassas verilerin yetkisiz kişilerden veya yetkisiz erişimlerden korumak. BÜTÜNLÜK: Bilgilerin kasıtlı veya tesadüfi şekilde değiştirilmesini engellemek. KULLANILABİLİRLİK: Gerektiği zaman yetkili kullanıcılar tarafından erişilebilir olmasıdır.