Bilindiği üzere 50’nin üzerinde personel çalıştıran veya mali bilançosu 25 Milyon TL üzerinde olan şirketlerin 6698 sayılı Kanun gereği VERBİS'e kayıt yaptırma süresi 30 Eylül 2020 günü saat 23.59 itibariyle sona eriyor. İlgili şartları sağlayan veri sorumlularının bir an evvel VERBİS kayıtlarını tamamlaması gerekiyor. Konuyla alakalı birkaç hatırlatma yapacak olursak
 


  1. Veri sorumluları tarafından KVKK'nin KEP adresine VERBİS’e kayıt başvuru formu iletilmesi ve formun Kurum tarafından onaylanması, Sicile kayıt yükümlülüğünün yerine getirilmesinde tek başına yeterli değildir.

  2. Son kayıt tarihinden önce, (50’nin üzerinde personel çalıştıran veya mali bilançosu 25 Milyon TL üzerinde olan şirketler için 30 Eylül'den önce) Kurum tarafından iletilen kullanıcı adı ve parola ile VERBİS’e giriş yapılarak “irtibat kişisi” atanması ve atanan irtibat kişisi tarafından da “bildirimlerin” tamamlanarak VERBİS ekranı üzerinden gönderilmesi gerekir.

  3. VERBİS yükümlülüğü 'bulunan' veya 'bulunmayan' tüm veri sorumlularının, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununa uyum göstermesi ve kişisel verilerin güvenliği konusunda gerekli olan her türlü teknik ve idari tedbirleri alması gerekmektedir.
Editör: TE Bilişim